3 dagen in Barcelona – de kleine berg en zijn magische fontein – dag 3

Barcelona von Circula Seguro

Tot nu toe hebben we tijdens onze 3-daagse tour door de stad genoten van de sfeer van de oude stad en onszelf ondergedompeld in modernistische meesterwerken. Op onze laatste dag, is het tijd voor een tempoversnelling. We gaan naar de heuveltop – de groene omgeving van Montjuïc, om precies te zijn. Hoewel niet bijzonder hoog, stijgt Montjuïc abrupt uit op het lage, platte vlak waarop het centrum van Barcelona is gebouwd, en als gevolg daarvan is de heuvel de perfecte plek om de tijd van je laatste dag in de stad door te brengen.

Als bezoeker kan je makkelijk vergeten dat deze metropool de hoofdstad is van Catalonië, een regio van Spanje die zichzelf als een aparte entiteit van de rest van het land beschouwd. Als je echter wilt proberen om deze stad te begrijpen, al is het maar in een oogopslag, is het belangrijk om dit in gedachten te houden. We hebben besloten om twee opties te geven om de dag te beginnen – een duidelijk Catalaanse, en de andere is ongeveer zo Spaans als je het maar kunt krijgen.

Camp Nou by shin k3   Camp Nou

09:00 – Optie een – Camp Nou
Laten we eerlijk zijn, voor veel mensen betekent Barcelona maar één ding: voetbal en de stampende massa van het machtige FC Barcelona. Gelegen in een weinig inspirerende buitenwijk van de stad, is Camp Nou het grootste stadion in Europa, met een capaciteit van net iets minder dan 100.000 bezoekers. Het Museum van het stadion is het op twee na meest bezochte museum in Catalonië en biedt verschillende inzichten in waarom Barça, om het motto van het team aan te halen, ‘meer dan een club’ is. Je krijgt hier een rondleiding door het stadion met toegang achter de schermen en een grote multimedia presentatie over de geschiedenis van het team.

Of optie twee – Poble Espanyol, het ‘Spaanse Dorp’
Als voetbal niet jouw ding is, kun je de dag beginnen met een bezoek aan Poble Espanyol op de lagere hellingen van Montjuïc. Vier keer zo groot als het voetbalveld van FC Barça is het complex van Poble Espanyol, een groot openluchtmuseum dat bestaat uit een heel dorp van gebouwen die elke regio van Spanje vertegenwoordigen. Voor sommigen is het een beetje kitsch, en je kunt werkelijk verdrongen worden door toeristen. Aan de andere kant, hebben de gebouwen nu een kans gehad om er wat ouder uit te zien (het werd gebouwd als onderdeel van de Wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929) het hele complex heeft een meer authentieke, ‘doorleefde’ sfeer.

Een grote aantrekkingskracht is de bloeiende ambachtelijke markt, met veel kleine workshops waar originele vakantie souvenirs verkocht worden. Als je met een gezin reist, is er ook een speurtocht rond het dorp voor de kinderen.

Fundació Miró   Fundació Joan Miró

12:00 – de magie van Miró
Als je hebt besloten om naar het Poble Espanyol te gaan, ben je al in het deel van de stad met de  monumenten die je echt gezien moet hebben – dit is de omgeving van Montjuïc, en het zal eenvoudig zijn om je de rest van de dag bezig te houden. Iets cultureler, maar een even leuke bestemming, is de Fundació Joan Miró de volgende bezienswaardigheid op de lijst. Opgericht door de meest invloedrijke kunstenaar van Catalonië, Miró zelf, is deze galerie gewijd aan de tentoonstelling zijn grootste werken.

Je kunt rustig rondzwerven in het lichte en luchtige gebouw, en het bijna speelse en kleurrijke karakter van de erfenis van Miró in je opnemen. Tegelijkertijd blinkt de galerie echt uit om je een dieper begrip van deze artiest te geven, en een uitstekende audiotour in diverse talen is de moeite van het beetje extra waard.

13:30 – geniet van de culinaire kunsten
Naarmate je verder op Montjuïc komt, en verder weg van de stad, zijn er minder mogelijkheden om restaurants te vinden. Een hele leuke optie is echter om vooruit te plannen en een lunchpakket mee te nemen – er is niets mooier dan te genieten van een picknick met tortilla en Cava op een van de met gras begroeide hellingen. Als je ervan houdt om uit eten gaan, kun je jezelf trakteren bij het 5-sterren hotel Miramar, op een mooie locatie aan de oostkant van de Montjuïc. Voor de lunch in een modernistische omgeving, is er het restaurant La Font del Gat, net iets verder de heuvel af van de Joan Miró museum. Het serveert een lunchmenu met een goede prijs-kwaliteitverhouding, hoewel de fontein waar het restaurant naar is vernoemd een beetje teleurstellend is.

MNAC   Museo Nacional d´Art de Catalunya

15:00 – uitzicht op een paleis
Het gebied rond de Plaça de Espanya is onvergelijkbaar in Barcelona. Vanaf de ingang van de Avinguda de la Reina Maria Cristina, tussen twee schildwachtachtige Venetiaanse torens, zul je je volgende bestemming boven aan de heuvel zien. Het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) is gehuisvest in het grootse nationale paleis, en de epische omgeving werd gebouwd om de Wereldtentoonstelling van 1929 te hosten. Bijna een eeuw later heeft het gebouw nog niets van zijn grandeur verloren.

Het MNAC heeft een indrukwekkende kunstverzameling, met werken uit een heel millennium. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om deze toonaangevende collectie en het prachtige huis in je op te nemen. Het fresco Deësis, dat zorgvuldig werd overgebracht van de oorspronkelijke plek in een Pyreneese kerk, is waarschijnlijk het belangrijkste hoogtepunt als je weinig tijd hebt.

17:00 – beleef de Olympische geschiedenis
Montjuïc was ook de focus van de Olympische Spelen van Barcelona in1992, ??en je kunt de erfenis van dit baanbrekende evenement zien door iets verder de heuvel van MNAC op te lopen. De Anella Olímpica, de ‘Olympische Ring’, is de belangrijkste verzameling van gebouwen, inclusief het enorme Olympisch Stadion. Let op de voetsporen van de wereldberoemde atleten op de stoep buiten. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is de controversiële communicatietoren, wat een van de meest iconische kenmerken van de skyline van Barcelona is. (Schijnbaar beeldt het een atleet uit met de Olympische fakkel -. Oordeel zelf)

Terwijl je verdergaat met het beklimmen van de hellingen van Montjuïc, kun je kiezen uit meerdere routes die langs een aantal tuinen van het kasteel aan de top lopen. (Als dat een beetje ambitieus klinkt, kun je altijd de kabelbaan van de Avinguda de Miramar nemen).

Montjuic   Kasteel – Montjuic

18:00 – het hoogtepunt van de dag
Als je eenmaal het kasteel bereikt, ga dan naar binnen om de kasteelwallen te beklimmen (toegang is gratis) voor een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. Het kasteel zelf heeft een duistere geschiedenis voor Catalanen – repressieve regeringen regeerden eeuwenlang met dit gebouw als basis. Gezien het feit dat het dateert uit de 18e eeuw, is het wel buitengewoon goed bewaard gebleven. Van de groene Collserola bergen naar de sprankelende Middellandse Zee, zul je in staat zijn om het grootste deel van de bezienswaardigheden terug te zien die je in de afgelopen drie dagen hebt bezocht.

Klaar voor het spetterende eindstuk? Probeer om je afdaling naar het Plaça de Espanya te laten samenvallen met een van de avondshows van de Magische Fontein (ze beginnen rond negen uur). Het spektakel van muziek, licht en water is verrassend, met veel beweging, en het is een passende manier om je drie dagen in deze mooie, gezellige stad af te ronden.

Wij garanderen u dat u de laagste prijs betaalt voor uw appartement op het internet – anders krijgt u het dubbele van het verschil terug. Vul gewoon uw gegevens in en het wordt geregeld.

Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona Accommodatie in Barcelona

APPARTAMENTEN ZOEKBOX
Aankomst:
Vertrek:
Accommodatie:
Zone
Gebied:
Volwassenen (>17)
Kinderen Baby's (<2)
 

4 REACTIES

  1. Valuable information and also excellent design and style you got here! I would like to thank you for sharing your thoughts and time into your stuff you post!! Thumbs up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here